ÒDEULEVUT: MALZEMELER: İNCE PİDE (SAÇ) EKMEĞİ, YOĞURT, BİBER, YAĞ, TUZ.
ÒYAPILIŞI: SAÇTA YAPILAN EKMEK SOĞUMAYA BIRAKILIR. SOĞUYAN EKMEK GENİŞ BİR KABA KÜÇÜK PARÇALARA BÖLÜNEREK BIRAKILIR. EKMEĞİN ÜZERİNE YOĞURT BIRAKILIR VE BİR SÜRE BEKLENİLİR. YEMEĞİMİZ HAZIRLANAN YAĞLI BİBER KARIŞIM ÜZERİNE DÖKÜLEREK SERVİS EDİLİR.
Ò
ÒNANİ TORAKI (ÇÖKELEK EKMEĞİ): MALZEMELER: ÇÖKELEK, SOĞAN, HAMUR KARIŞIMI.
ÒYAPILIŞI: GENİŞ BİR TAHTA ÜZERİNDE İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE İKİ HAMUR AÇILIR. BU HAMURLARDAN BİRİSİ TAHTA ÜZERİNE YAYILARAK İÇİNE SOĞAN VE ÇÖKELEK KARIŞIMI SERPİŞTİRİLİR. DAHA SONRA ÖNCEDEN AÇMIŞ OLDUĞUMUZ DİĞER HAMUR MALZEMENİN ÜZERİNİ ÖRTECEK ŞEKİLDE YAYILIR. HAZIRLAMIŞ OLDUĞU-
ÒMUZ BU HAMUR KARIŞIMI İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE KESİLEREK SAÇ ÜZERİNDE PİŞİRİLİR. PİŞMİŞ OLAN ÇÖKELEK EKMEĞİNİN ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TUZLU TEREYAĞI SÜRÜLEREK SICAKKEN SERVİS YAPILIR.
Ò
ÒKIS GÜVECİ: MALZEMELER: YAZIN KURUTULMUŞ OLAN DOMATES, BİBER, BAMYA VE SOĞAN.
ÒYAPILIŞI: DOMATES, BİBER, BAMYA SICAK SUDA HAŞLANARAK YUMUŞATILIR. İSTENİLEN KIVAMA GELDİĞİNE KARAR VERİLİNCE BU MALZEMELER DOĞRANIR. TENCEREDE YAĞDA ÖLDÜRÜLMÜŞ OLAN SOĞAN ÜZERİNE MALZEMELER DÖKÜLÜR. İSTEĞE GÖRE BAHARAT BIRAKILIR. GÜVECİMİZ SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR.
Ò
ÒKAVURMA: TÜM YÖRE HALKINCA KIŞA HAZIRLIK OLARAK YAPILIR. KIŞIN YAPILAN YEMEKLERİN İÇERİSİNE BIRAKILIR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder