25 Ocak 2008 Cuma

yemekler(devam)

ÒDEULEVUT: MALZEMELER: İNCE PİDE (SAÇ) EK­MEĞİ, YOĞURT, BİBER, YAĞ, TUZ.
ÒYAPILIŞI: SAÇTA YAPILAN EKMEK SOĞUMAYA BI­RAKILIR. SOĞUYAN EKMEK GENİŞ BİR KABA KÜÇÜK PARÇALARA BÖLÜNEREK BIRAKILIR. EKMEĞİN ÜZERİNE YOĞURT BIRAKILIR VE BİR SÜRE BEKLENİLİR. YEMEĞİ­MİZ HAZIRLANAN YAĞLI BİBER KARIŞIM ÜZERİNE DÖ­KÜLEREK SERVİS EDİLİR.
Ò
ÒNANİ TORAKI (ÇÖKELEK EKMEĞİ): MALZEMELER: ÇÖKELEK, SOĞAN, HAMUR KARIŞIMI.
ÒYAPILIŞI: GENİŞ BİR TAHTA ÜZERİNDE İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE İKİ HAMUR AÇILIR. BU HAMURLARDAN Bİ­RİSİ TAHTA ÜZERİNE YAYILARAK İÇİNE SOĞAN VE ÇÖKE­LEK KARIŞIMI SERPİŞTİRİLİR. DAHA SONRA ÖNCEDEN AÇMIŞ OLDUĞUMUZ DİĞER HAMUR MALZEMENİN ÜZE­RİNİ ÖRTECEK ŞEKİLDE YAYILIR. HAZIRLAMIŞ OLDUĞU-
ÒMUZ BU HAMUR KARIŞIMI İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE KE­SİLEREK SAÇ ÜZERİNDE PİŞİRİLİR. PİŞMİŞ OLAN ÇÖKE­LEK EKMEĞİNİN ÜZERİNE ERİTİLMİŞ TUZLU TEREYAĞI SÜRÜLEREK SICAKKEN SERVİS YAPILIR.
Ò
ÒKIS GÜVECİ: MALZEMELER: YAZIN KURUTULMUŞ OLAN DOMATES, BİBER, BAMYA VE SOĞAN.
ÒYAPILIŞI: DOMATES, BİBER, BAMYA SICAK SUDA HAŞLANARAK YUMUŞATILIR. İSTENİLEN KIVAMA GELDİ­ĞİNE KARAR VERİLİNCE BU MALZEMELER DOĞRANIR. TENCEREDE YAĞDA ÖLDÜRÜLMÜŞ OLAN SOĞAN ÜZERİNE MALZEMELER DÖKÜLÜR. İSTEĞE GÖRE BAHARAT BIRAKI­LIR. GÜVECİMİZ SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR.
Ò
ÒKAVURMA: TÜM YÖRE HALKINCA KIŞA HAZIRLIK OLARAK YAPILIR. KIŞIN YAPILAN YEMEKLERİN İÇERİSİ­NE BIRAKILIR.

Hiç yorum yok: